KJR Liikuntakyselyn tuloksia

Miten Kymijoen Ratsastajien jäsenet liikkuvat ratsastuksen lisäksi

Helmikuussa 2024 teimme jäsenille verkkokyselyn, jonka avulla oli tarkoitus selvittää jäsenten liikuntatottumuksia sekä kartoittaa toiveita seuran tarjoaman oheisliikuntatoiminnan suhteen.

Vastauksia tuli 15 kpl, joukossa sekä enemmän että vähemmän liikkuvia jäseniä. 13-19v ikäisiä vastaajia oli kaksi, muut olivat vähintään 20-vuotiaita aikuisia.

Tästäkin kyselystä saatiin selville, että hevosihmiset ovat keskimääräistä aktiivisempaa väkeä. Vaikka ratsastusta ei tulisi montaakaan kertaa viikossa, muuta liikuntaa tuli tyypillisesti useamman kerran viikossa. Voi myös olla, etteivät kaikki lue esim. tallitöitä tai muuta arkiliikettä liikunnaksi, vaikka askeleita kertyisikin.

Oheisliikuntaa yhdessä

Vapaa sana-kentässä useampikin vastaaja toivoi yhteisiä liikuntahetkiä ja treenejä. Lajeiksi ehdotettiin esimerkiksi joogaa, pilatesta, Equestrain-ryhmätreenejä, padelia, sulkapalloa, tennistä ja yleisesti monipuolista ratsastusta tukevaa yhteisliikuntaa.

Idea on loistava, selvitetään mahdollisuuksia yhteistreenien järjestämiseksi. Innokkaille ohjaajille on tässä tehtävä auki – ota rohkeasti yhteyttä johtokunnan jäseniin, jos haluat tulla mukaan kehittämään seuralaisten oheisliikuntatoimintaa.

Kiitos kaikille vastauksista!