Ohjeita kilpailijoille

KJR järjestää vuosittain kilpailusääntökoulutuksen jäsenilleen. Vuoden 2019 sääntökoulutukset järjestetään 6.3. ja 12.3. Ensimmäinen koulutuspäivä on koulupainotteisempi (kouluttajana Osmo Metsälä), jälkimmäinen estepainotteisempi (kouluttajana Sari Laiho) ja se sisältää myös kilpailijan starttikurssin. Koulutus on KJR:n jäsenille ja heidän kilpailuissa toimiville huoltajille/avustajiIle ilmainen. Lisätietoja koulutuksesta

Vuonna 2019 KJR:n jäsenet voivat hankkia kaikki kilpailuluvat itse SRL:n nettisivujen kautta. Luvat maksetaan verkkomaksulla. Osoite on https://ratsastus.lisenssikauppa.fi

Jotta kilpailuluvan tekeminen verkossa onnistuu, jäsenen henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteen pitää olla jäsenrekisterissä. Lisäksi lomake tarkistaa, että jäsenmaksu on kirjautunut maksetuksi.

Kilpailuluvat SRL:n sivuilla.

Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

Hevosen vuosimaksu (tarvitaan  2-tasolla ja siitä ylöspäin) maksetaan Kipan kautta. Etsi hevosesi tiedot Ratsujen vuosimaksut -sivulla. Jos hevostasi ei löydy Kipasta, ota yhteyttä Suomen Ratsastajainliittoon sivuilla olevien ohjeiden mukaan. 1-tason kilpailuissa ei tarvitse maksaa vuosimaksua, mutta hevosen on löydyttävä Kipasta. Esimerkiksi suomenhevoset ja lämminveriravurit eivät siirry Kipan tietokantaan automaattisesti, vaan niiden siirtoa pitää pyytää erikseen. Varmista hevosen tietojen löytyminen Kipasta jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä kilpailuja, että ehdit hoitaa asian kuntoon.

Kilpailukutsut 1-tasolta alkaen julkaistaan Kipassa ja siellä tapahtuu myös kilpailuihin ilmoittautuminen. Kipan etusivulta löytyvät SRL:n kilpailutiedotteet.

Kilpailusäännöt, kouluohjelmat ja muuta tärkeää löydät SRL:n materiaalisalkusta. Tutustuthan niihin huolellisesti ennen kilpailuja ja myös ennen sääntökoulutukseen osallistumista. Ratsastajan opas kilpailumaailmaan (2018) pitää sisällään toimintaohjeita ratsastuskilpailuihin sekä sääntökoosteen tärkeimmistä koulu- ja esteratsastuksen sekä yleisen osan kilpailusäännöistä. Huom., oppaasta ei julkaista päivitettyä versiota vuonna 2019.