Ohjeita kilpailijoille

KJR järjestää vuosittain ilmaisen kilpailusääntökoulutuksen jäsenilleen (koronatilanteen ja rajoitusten salliessa). Sääntökoulutukseen osallistumista suositellaan kaikille kilpailijoille ja heidän taustajoukoilleen, ja muille kilpailutoiminnasta kiinnostuneille. Sääntökoulutusmateriaaleihin voi tutustua SRL:n sivuilla.

Sääntökoulutus (SRL Itä-Suomi) YouTubessa

Muistathan hoitaa jäsenyys- ja lupa-asiat ajoissa kuntoon ennen kauden ensimmäisiä kilpailuja, niin kilpailuihin osallistuminen ei jää niistä kiinni!

Vuonna 2022 KJR:n jäsenet voivat hankkia kaikki kilpailuluvat it se Kipan kautta.

Jotta kilpailuluvan tekeminen verkossa onnistuu, jäsenen henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteen pitää olla jäsenrekisterissä. Lisäksi lomake tarkistaa, että jäsenmaksu on kirjautunut maksetuksi.

Kilpailuluvat SRL:n sivuilla.

Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

Hevosen vuosimaksu (tarvitaan  aluetasolla ja siitä ylöspäin) maksetaan Kipan kautta https://kipa2.ratsastus.fi/horses. Hevosen vuosimaksu päivittyy maksetuksi heti. Jos hevostasi ei löydy Kipasta, ota yhteyttä Suomen Ratsastajainliittoon. Seuratason kilpailuissa ei tarvitse maksaa hevosen vuosimaksua, mutta hevosen on löydyttävä Kipasta jotta ilmoittautuminen onnistuu. Esimerkiksi suomenhevoset ja lämminveriravurit eivät siirry Kipan tietokantaan automaattisesti, vaan niiden siirtoa pitää pyytää erikseen. Varmista hevosen tietojen löytyminen Kipasta jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä kilpailuja, että ehdit hoitaa asian kuntoon.

Rokotukset pitää 2021 alkaen olla SRL:n sääntöjen mukaisesti voimassa myös seuratasolla kilpailevilla hevosilla. Oman ratsun rokotusten tilanne kannattaa selvittää ajoissa, jotta ehtii tarvittaessa aloittamaan rokotusohjelman uudelleen. Näin voi käydä esimerkiksi sellaisten hevosten kanssa, joiden rokotusohjelma on aloitettu Suomen Hippoksen ravikilpailusääntöjen mukaisesti, koska nämä poikkeavat ratsastuskilpailujen rokotusvaatimuksista. Satunnaisotannalla rokotusten tarkistukseen voi joutua myös hevonen jolla on Kipassa rokotukset kunnossa, lue siis kilpailijatiedotteet tarkkaan ja toimita rokotustiedot järjestäjän pyytämällä tavalla.

Kilpailukutsut seuratasolta alkaen julkaistaan Kipassa ja siellä tapahtuu myös kilpailuihin ilmoittautuminen. Kipan etusivulta löytyvät ajankohtaiset SRL:n kilpailutiedotteet.

Tutustu Kipan käyttöön Apua-sivun ohjeiden avulla!

Usein kysytyt kysymykset

Kilpailusäännöt, kouluohjelmat ja muuta tärkeää löydät SRL:n materiaalisalkusta. Tutustuthan niihin huolellisesti ennen kilpailuja ja myös ennen sääntökoulutukseen osallistumista.

Ratsastajan opas kilpailumaailmaan (2022) pitää sisällään toimintaohjeita ratsastuskilpailuihin sekä sääntökoosteen tärkeimmistä koulu- ja esteratsastuksen sekä yleisen osan kilpailusäännöistä.

Tsemppiä kisoihin!