Ohjeita kilpailijoille

KJR järjestää vuosittain kilpailusääntökoulutuksen jäsenilleen. Vuoden 2019 sääntökoulutukset järjestetään 6.3. ja 12.3. Ensimmäinen koulutuspäivä on koulupainotteisempi (kouluttajana Osmo Metsälä), jälkimmäinen estepainotteisempi (kouluttajana Sari Laiho) ja se sisältää myös kilpailijan starttikurssin. Koulutus on KJR:n jäsenille ja heidän kilpailuissa toimiville huoltajille/avustajille ilmainen. Lisätietoja koulutuksesta

Muistathan hoitaa jäsenyys- ja lupa-asiat ajoissa kuntoon ennen kauden ensimmäisiä kilpailuja, niin kilpailuihin osallistuminen ei jää niistä kiinni!

Vuonna 2019 KJR:n jäsenet voivat hankkia kaikki kilpailuluvat itse SRL:n nettisivujen kautta. Luvat maksetaan verkkomaksulla. Osoite on https://ratsastus.lisenssikauppa.fi

Jotta kilpailuluvan tekeminen verkossa onnistuu, jäsenen henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteen pitää olla jäsenrekisterissä. Lisäksi lomake tarkistaa, että jäsenmaksu on kirjautunut maksetuksi.

Kilpailuluvat SRL:n sivuilla.

Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

Hevosen vuosimaksu (tarvitaan  2-tasolla ja siitä ylöspäin) maksetaan Kipan kautta. Etsi hevosesi tiedot Ratsujen vuosimaksut -sivulla. Hevosen vuosimaksun voi maksaa suoraan Kipan kautta ja se päivittyy maksetuksi heti. Jos hevostasi ei löydy Kipasta, ota yhteyttä Suomen Ratsastajainliittoon sivuilla olevien ohjeiden mukaan. 1-tason kilpailuissa ei tarvitse maksaa hevosen vuosimaksua, mutta hevosen on löydyttävä Kipasta jotta ilmoittautuminen onnistuu. Esimerkiksi suomenhevoset ja lämminveriravurit eivät siirry Kipan tietokantaan automaattisesti, vaan niiden siirtoa pitää pyytää erikseen. Varmista hevosen tietojen löytyminen Kipasta jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä kilpailuja, että ehdit hoitaa asian kuntoon.

Kilpailukutsut 1-tasolta alkaen julkaistaan Kipassa ja siellä tapahtuu myös kilpailuihin ilmoittautuminen. Kipan etusivulta löytyvät ajankohtaiset SRL:n kilpailutiedotteet.

Kirjautuessasi Kipaan syötä kilpailulisenssi (=jäsennumero) sekä salasana. Ensimmäisellä kerralla voit antaa salasana-kenttään sukunimesi alusta neljä kirjainta. Tämän jälkeen Kipa pyytää antamaan uuden salasanan.

Kipaan kirjautuminen vaatii voimassaolevan jäsenmaksun ja kilpailuluvan! Mikäli kirjautuminen ei onnistu, tarkista oletko lunastanut uuden kilpailuluvan. Kilpailulupa on voimassa vasta, kun myös jäsenmaksu on maksettu samaan seuraan samalle vuodelle. Kilpailuluvat päivittyvät KIPAan luvan maksun jälkeen seuraavana yönä, jos myös jäsenmaksu on maksettu.

Kipan käyttöohjeet kilpailijalle (pdf)

Usein kysytyt kysymykset

Kilpailusäännöt, kouluohjelmat ja muuta tärkeää löydät SRL:n materiaalisalkusta. Tutustuthan niihin huolellisesti ennen kilpailuja ja myös ennen sääntökoulutukseen osallistumista.

Ratsastajan opas kilpailumaailmaan (2018) pitää sisällään toimintaohjeita ratsastuskilpailuihin sekä sääntökoosteen tärkeimmistä koulu- ja esteratsastuksen sekä yleisen osan kilpailusäännöistä. Huom., oppaasta ei julkaista päivitettyä versiota vuonna 2019.

Tsemppiä kisoihin!