Ohjeita kilpailijoille

KJR järjestää vuosittain ilmaisen kilpailusääntökoulutuksen jäsenilleen. Sääntökoulutukseen osallistumista suositellaan kaikille kilpailijoille ja heidän taustajoukoilleen, ja muille kilpailutoiminnasta kiinnostuneille.

Muistathan hoitaa jäsenyys- ja lupa-asiat ajoissa kuntoon ennen kauden ensimmäisiä kilpailuja, niin kilpailuihin osallistuminen ei jää niistä kiinni!

Vuonna 2020 KJR:n jäsenet voivat hankkia kaikki kilpailuluvat itse SRL:n nettisivujen kautta. Luvat maksetaan verkkomaksulla. Osoite on https://ratsastus.lisenssikauppa.fi

Jotta kilpailuluvan tekeminen verkossa onnistuu, jäsenen henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteen pitää olla jäsenrekisterissä. Lisäksi lomake tarkistaa, että jäsenmaksu on kirjautunut maksetuksi.

Kilpailuluvat SRL:n sivuilla.

Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

Hevosen vuosimaksu (tarvitaan  aluetasolla ja siitä ylöspäin) maksetaan Kipan kautta https://kipa2.ratsastus.fi/horses. Hevosen vuosimaksu päivittyy maksetuksi heti. Jos hevostasi ei löydy Kipasta, ota yhteyttä Suomen Ratsastajainliittoon. Seuratason kilpailuissa ei tarvitse maksaa hevosen vuosimaksua, mutta hevosen on löydyttävä Kipasta jotta ilmoittautuminen onnistuu. Esimerkiksi suomenhevoset ja lämminveriravurit eivät siirry Kipan tietokantaan automaattisesti, vaan niiden siirtoa pitää pyytää erikseen. Varmista hevosen tietojen löytyminen Kipasta jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä kilpailuja, että ehdit hoitaa asian kuntoon.

Kilpailukutsut seuratasolta alkaen julkaistaan Kipassa ja siellä tapahtuu myös kilpailuihin ilmoittautuminen. Kipan etusivulta löytyvät ajankohtaiset SRL:n kilpailutiedotteet.

Tutustu Kipan käyttöön Apua-sivun ohjeiden avulla!

Kipaan kirjautuminen vaatii voimassaolevan jäsenmaksun ja kilpailuluvan! Mikäli kirjautuminen ei onnistu, tarkista oletko lunastanut uuden kilpailuluvan. Kilpailulupa on voimassa vasta, kun myös jäsenmaksu on maksettu samaan seuraan samalle vuodelle. Kilpailuluvat päivittyvät KIPAan luvan maksun jälkeen seuraavana yönä, jos myös jäsenmaksu on maksettu.

Usein kysytyt kysymykset

Kilpailusäännöt, kouluohjelmat ja muuta tärkeää löydät SRL:n materiaalisalkusta. Tutustuthan niihin huolellisesti ennen kilpailuja ja myös ennen sääntökoulutukseen osallistumista.

Ratsastajan opas kilpailumaailmaan (2020) pitää sisällään toimintaohjeita ratsastuskilpailuihin sekä sääntökoosteen tärkeimmistä koulu- ja esteratsastuksen sekä yleisen osan kilpailusäännöistä.

Tsemppiä kisoihin!