Valmennustuki

KJR tukee jäsentensä valmentautumista valmennustuella. Valmennustuki on uudistunut vuoden 2022 alussa ja uudistuu vuodeksi 2024.

Valmennustukea saa vuonna 2023 takautuvasti kuitteja vastaan valmennusten tilavuokraan (kenttä-, maneesi- tai esim. maastoesteradan maksu) max. 100 €/vuosi/jäsen. Tuen määrä on max. 10 €/valmennus.

Syyskokouksessa 2023 päätettiin kokeilla vuodeksi 2024 toimintamallia, jossa valmennustuki kohdistuu itse valmennukseen, ei enää tilavuokraan. Jäsen voi valita joko valmennus- tai kilpailutuet, jäsenkohtainen maksukatto on 100€/jäsen/vuosi. Muilta osin valmennustuen ehdot säilyvät ennallaan.

Mikä on valmennustukeen oikeuttava valmennus?

  • Valmennuksen arvonlisäverokanta on 24 %
  • Valmennus maksetaan valmentajalle ja kuitin kirjoittaa valmentaja, ei talli
  • Valmennukseen ei sisälly hevosta, varusteita tai tilavuokraa

Ratsastustunneista ei makseta valmennustukea. Ratsastustuntien alv on 10 % ja ratsastustuntiin sisältyy hevonen varusteineen, tilat ja opetus. Alempana tällä sivulla on linkkejä harrastustukia myöntävien järjestöjen sivuille. Näistä tuista moni on tarkoitettu nimenomaan ohjatun liikuntaharrastuksen tukemiseen.

Valmentajat

Alla on lista valmentajista, joiden valmennuksista tukea on mahdollista hakea. Listan tarkoitus on ehkäistä valmennustuen väärinkäyttöä. Valmentajan tulee olla ammattimainen toimija.

Ehdota listalle haluamiasi valmentajia sähköpostitse puheenjohtaja@kymijoenratsastajat.net. Valmentajalistaa päivitetään tarpeen mukaan, ehdotukset käsitellään johtokunnan kokouksissa. Valmentaja voi ilmoittautua listalle myös itse.

Valmentajalista, päivitetty viimeksi 3.2.2024. uusimmat lisäykset kursivoitu:
Björs Marko, Fagerström Suski, Henttinen Kati, Jussila Saara, Järvinen Minna, Kaaro Anni, Kalliokoski Kikko, Kinnunen Päivi, Koivisto Merja, Korppoo Anu, Laine Seppo, Lampinen Saara, Lehtonen Liida, Mukala Tinja, Nyberg Kerstin, Norilo Juho, Nyman Markku, Pekkala Minna, Pelc Salla, Polso Tiina, Ranta Milja, Reponen Laura, Svanborg-Lodman Heidi, Teittinen Taina, Tervo Anssi, Tolmunen Petri, Tupamäki Riikka, Wahlman Håkan.

Muiden tahojen tarjoamia tukimahdollisuuksia

Ohessa muutamia linkkejä harrastustukia, stipendejä ja apurahoja tarjoaviin järjestöihin sekä säätiöihin. Tutustu tukien ehtoihin ja ohjeisiin järjestöjen omilla kotisivuilla.

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tarkoituksena on edistää vapaa-ajalla tapahtuvaa ammattiin liittyvää opintotoimintaa sekä avustaa opinto-, kulttuuri-, harrastus- ja virkistystoimintaa.

Valio Akatemian stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. 

Urheiluopistosäätiö jakaa apurahoja yhteisöille ja yksittäisille urheilijoille.

Pelastakaa Lapset r:y Harrastustukea myönnetään alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden harrastuksen jatkuminen tai sen aloittaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Hope ry: Hopen harrastustuki kattaa osan harrastuksen kustannuksista ja mahdollistaa sen, että lapset saavat jatkaa rakasta harrastustaan – tai aloittaa sen ensimmäisen – kun perheen rahat ovat tiukilla.

Unelmista.fi: SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuen avulla vähennetään lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Unelmista totta -harrastustuki on lasten ja nuorten ohjatun ja säännöllisen harrastamisen tukimuoto.

Tukilinja myöntää harrastus- ja kilpaurheiluapurahoja vähävaraisille henkilöille, joilla on pitkäaikainen fyysinen tai psyykkinen toimintarajoite, joka vaikeuttaa arjessa toimimista.

Tukikummit-säätiön kertaluontoiset avustukset lasten harrastuksiin ev.lut.-kirkon diakoniatyön kautta.

Suomen Ratsastajainliiton sivuilta löytyy lisää tietoa pararatsastuksen tukimahdollisuuksista (ratsastus.fi)