Hevostaidot ja -merkit

­

Ponikerhossa puuhaillaan ponien ja muiden eläinten kanssa, harjoitellaan tallin puuhia ja kokeillaan myös ratsastusta. Oppimateriaalina käytämme Hevostaito-opasta, jonka opettelemalla pärjää varmasti hyvin myös hevostaitomerkkisuorituksissa sekä hevostaitokilpailuissa.

Yhteistyössä kerhojen järjestämisessä kaudesta 2022 alkaen on toiminut Toivolan Kotipiha, Elimäki.

Hevostaitomerkit uudistuvat 2023-2024

Hevostaito- ja ratsastusmerkit ovat eri tasoisia tehtäväkokonaisuuksia, joita suorittamalla voit seurata omien tietojen ja taitojen karttumista ja tuoda omaa hevostaito-osaamistasi näkyväksi.

Merkkisuorituksia järjestävät SRL:n jäsenseurat ja -tallit. Hevostaitomerkkisuorituksia voivat järjestää myös raviradat ja Suomen Hippoksen Suomen Hippos ry:n jäsenjärjestöt ja hyväksytyt ravikoulut. Merkkisuoritusmahdollisuuksia kannattaa tiedustella omalta tallilta tai seurasta.

Suoritetut merkit ilmoitetaan Ratsastajainliittoon, jossa ne tallennetaan jäsenrekisteriin. Suoritusmerkintä tulee näkyviin seuraavan vuoden sähköiseen jäsenkorttiin tai Green Card / Green Card Plus -korttiin.

Kaikki hevostaitomerkit ovat digitaalisia merkkejä, ja löytyvät Kaviouralta kun merkkisuoritus on tehty hyväksytysti. Merkki ja todistus lähetetään myös sähköpostitse. Merkeissä, joissa on käytännön koe, merkintä suorituksestä tulee parin viikon sisällä siitä, kun suoritukset on ilmoitettu SRL:oon.

Ensimmäiset uudet hevostaitomerkit on jo julkaistu ja osa niistä on suoritettavissa kokonaan sähköisesti Kavioura-oppimisalustalla.

Lue lisää hevostaitomerkeistä Ratsastajainliiton kotisivuilta klikkaamalla tästä.

Siirry Kavioura-sivustolle klikkaamalla tästä

Oletko kiinnostunut kerhon ohjaamisesta?

Poni- ja keppihevoskerhon ohjaaminen on hauska harrastus, missä oppii itsekin valtavasti ja saat roppakaupalla arvokasta kokemusta!

Kerhonohjaajan on hyvä osata itse perustaidot niin hyvin, että pystyy opettamaan muita sekä teoriassa että käytännössä. Kerhonohjaaja näyttää oppilaille myös esimerkkiä omalla toiminnallaan. Erityistaitoja ei tarvita, tekemällä oppii ja kaikkein tärkeintä on oma kiinnostus ohjaamiseen.

Kerhonohjaaminen on hyvä aloittaa aikuisen apulaisena. Kokemuksen karttuessa voit yhä enemmän myös suunnitella ja toteuttaa itse kerhon sisältöjä.

Kerhonohjaajille järjestetään myös koulutusta, ja nuorisotoiminnan parissa on paljon mahdollisuuksia oppia uutta!

Hevos- ja ponikerhon apuohjaaja-kurssin voi suorittaa itsenäisesti verkossa

Hevos- ja ponikerhon apuohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille poni- ja hevoskerhojen ohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutuksessa käydään läpi perusasioita ohjaamisesta sekä tutustutaan Suomen Hippokseen ja Suomen Ratsastajainliittoon. Koulutuksessa kerrataan myös, millainen eläin hevonen on sekä kerrotaan kerhon turvallisuusasioista. Osa koulutuksen sisällöstä perustuu Olympiakomitean Tervetuloa ohjaajaksi -koulutukseen.

Koulutuksen jälkeen sinulla on perustiedot ohjaamisesta ja voit toimia apuohjaajana poni- ja hevoskerhoissa talleilla tai raviradoilla. Opit kerhokerran rakenteen sekä perusteet sen suunnittelemisesta. Osaat myös ottaa huomioon kerhotoiminnan turvallisuustekijöitä.

Koulutus on itsenäinen verkkokoulutus, joka on mahdollista suorittaa silloin, kuin itselle parhaiten sopii. Koulutuksessa on edistymisen seuranta josta näet, mitä osioita olet suorittanut ja mitä on vielä suorittamatta. Kurssitodistus muodostuu automaattisesti, kun olet suorittanut kaikki tehtävät, jolloin edistymisen seuranta on 100 %.

Suoritettuasi Hevos- ja ponikerhon apuohjaajakoulutuksen suosittelemme sinua hankkimaan ohjauskokemusta apuohjaajana ja myöhemmin hakeutumaan Hevos- ja ponikerhon Ohjaaja 1 -koulutukseen. Hevos- ja ponikerhon ohjaaja 1 ja 2 -koulutuksissa syvennetään ohjaustaitoja ja ne järjestetään pääosin lähikoulutuksina sekä Suomen Hippoksen että Suomen Ratsastajainliiton toimesta saman sisältöisinä.

Klikkaa tästä kurssille