Hankkeet

Kymijoen Ratsastajat ry on ollut mukana erilaisissa yhteistyöhankkeissa:

  • Mahdollisuuksien hevonen/Suomi 100: Suomenhevostapahtuma Korian Pioneeripuistossa
  • Nuorisovaihtohanke Erasmus+
  • Urheillen terveyttä seurassa -hanke
  • SRL:n hyväntekeväisyyshanke
  • Kouvolan Raviliiga

Lisätietoja hankkeista:

Suomenhevostapahtuma 2017

Suomen ja suomenhevosen yhteisen juhlavuoden tapahtuman valmistelu alkoi jo pitkällä vuoden 2016 puolella. Tapahtuma hyväksyttiin osaksi hevosalan järjestöjen Mahdollisuuksien hevonen -hanketta ja oli näin mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa. Suomenhevostapahtuma järjestettiin 17.9.2017 Korian Pioneeripuistossa. Tapahtumassa oli suomenhevosten show-näyttely, suomenhevosen monipuolisuutta esitteleviä lajinäytöksiä, talutusratsastusta ja muuta ohjelmaa koko perheelle. Kaunis syyssää ja uljaat suomenhevoset houkuttelivat paikalle runsaan yleisön. Tapahtuma sai tukea Kouvolan kaupungilta ja SRL:n Kaakkois-Suomen aluejaokselta. Tapahtuman tuotosta 50 % lahjoitettiin Hope ry:lle. Mukana oli talkoolaisia myös muista seuroista.

Nuorisovaihtohanke Erasmus+ 2017-

Nuorten vaihtohanke sai alkunsa keväällä 2017. Mukana on eri-ikäisiä nuoria Kymijoen Ratsastajista ja muista seuroista. Nuoret keräävät omarahoitusta vaihtoa varten järjestämällä erilaisia tapahtumia ja muuta toimintaa kuten talutusratsastusta. Nuoria ovat tukemassa KJR:n nuorisovastaavat.

Edelläkävijäseura SRL:n Urheillen terveyttä seurassa -pilottihankkeessa 2015

Hankkeen tavoitteena oli löytää ratsastajille sopivia ja mielekkäitä oheisliikuntatapoja, joita alkuvaiheen jälkeen voidaan jatkaa myös säännöllisesti. Hankkeen aikana seuran jäsenet osallistuivat Liikuntakuukaudet-kampanjaan ja SRL:n Kuntohaasteeseen.

Lisätietoja:

SRL:n hyväntekeväisyyshanke yhteistyössä Koivukaaren Ponitallin kanssa 2015

Hankkeen avulla tarjotaan ratsastuksellisia elämyksiä vähävaraisten perheiden lapsille. Hankkeessa ovat mukana vapaaehtoisjärjestö Hope, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset ry, liiton yhteistyökumppaneita sekä jäsentalleja ja -seuroja. Hankkeen avulla halutaan varmistaa lasten oikeus hyvään kehitykseen, harrastamiseen ja osallisuuteen, vaikka perheellä olisi taloudellisia ongelmia.

Hyväntekeväisyyshankkeen kautta tarjotaan alakouluikäiselle, vähävaraisen perheen lapselle ratsastuksen alkeiskurssi ja muuta hevostoimintaa, kuten mahdollisuus osallistua hevoskerhoon. Hankkeen tavoitteena on nostaa kokonaisuudessaan 300 lasta ja nuorta hevosen selkään.

Hankkeen suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Kouvolan Raviliiga 2014-2017

Raviliiga on hevosurheilun joukkuepeliä, jota kimpanvetäjä manageroi ja valmentajan johdolla hevonen valmentautuu kohtaamaan muun Suomen hevoset. Kouvolan joukkueen hevonen on tamma Despina. Despina valmentautuu uraan Marko Heikarin tallissa Kouvolassa. Joukkueen ensimmäisenä kummina on itsekin hevosnainen, tuottaja, kirjoittaja ja näyttelijä Olga Temonen. Toisena kummina toimii lumilautailun maailmanmestari Roope Tonteri.

Raviliiga 2014-2017 päättyi vuoden 2017 lopussa. Lupaavin ottein raviradoilla esiintynyt Despina kärsi terveysongelmista jotka lopulta katkaisivat sen kilpauran ennenaikaisesti, mutta tammamme sijoittui siitä huolimatta keräämällään voittosummalla Raviliigassa toiseksi. Kimpan päätteeksi kaikki Raviliiga-hevoset huutokaupattiin, ”Depi” myytiin siitostammaksi. Kimpan lopullinen kirjanpito on vielä kesken, kimpasta palautuvat rahat jaetaan valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen.

Lisätietoja: