Seura

Kymijoen Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliiton alainen ratsastusseura, jolla on noin 150 jäsentä. Seuran kotipaikkakunta on Kouvola, ja toimintaa tapahtuu Pohjois­-Kymenlaakson alueella. Seuralla ei ole omaa kotitallia, vaan yhteistyötä harjoitetaan useiden paikallisten toimijoiden kanssa esimerkiksi kilpailu-­ ja valmennustoiminnassa.

Seura on perustettu 9.1.2000, ja vuoteen 2006 asti seura toimi nimellä Ratsastusseura Hirnakat ry. Seuran toiminnasta on koottu historiikki vuonna 2015 15-vuotisjuhlan kunniaksi, voit lukea sen täältä: KJR:n historiikki 2015.

Seuran toiminnassa pyritään jäsenten väliseen tasa-arvoon, jossa kilparatsastajat ja harrastelijat ovat kaikki yhtä arvokkaita jäseniä seuralle. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki jäsenet iästä, sukupuolesta, etnisestä taustasta tai fyysisistä tai henkisistä rajoitteista riippumatta. Seura haluaa toimia järjestönä kaiken ikäisille tuntiratsastajille, yksityishevosten omistajille sekä muille hevosista ja hevosten hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille.

Seuran järjestämissä kilpailuissa, koulutuksissa, valmennuksissa ja muissa tapahtumissa noudatetaan reilun pelin henkeä. Seura pyrkii toiminnassaan edistämään hyvää hevostaitoa ja positiivista yhdessä tekemistä, jolloin kynnys tulla toimintaan mukaan on matala.

Vanhoja jäsenlehtiä

Monipuolista toimintaa

KJR toimii aktiivisesti järjestämällä vuosittain mm. seuratason este- ja koulukilpailuja sekä vuosittain suomenhevosten show-näyttelyn. Seura järjestää myös muita koulutuksia sekä luentoja mm.  kevät- ja syyskokousten yhteydessä. Retkiä ja koulutuksia järjestetään jäsenten toiveiden mukaan.

Kilpailijoiden määrä on lisääntynyt kilpailuorganisaation kehittämisen myötä. Seuramme jäsenet kilpailevat monipuolisesti eri lajeissa niin junioreina kuin senioreina. Seura kehittää myös valmennustoimintaa ja tukee jäsentensä valmentautumista valmennustuella.

Kaikilla seuran jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista toimintaa seura järjestää. Seura = me kaikki, ei vain johtokunta! Kaikki toiminta tapahtuu aktiivisten vapaaehtoisten voimin. Kilpailutoimintaan voit vaikuttaa tulemalla mukaan kisatoimikuntaan, mutta talkoisiin ovat aina kaikki tervetulleita ilman suurempaa sitoutumistakin. Jos haluaisit toivoa tai järjestää esimerkiksi luentoja tai koulutuksia, ota yhteyttä johtokuntaan.