Seura

Kymijoen Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliiton alainen ratsastusseura, jolla on noin 150 jäsentä. Seuran kotipaikkakunta on Kouvola, ja toimintaa tapahtuu Pohjois­-Kymenlaakson alueella. Seuralla ei ole omaa kotitallia, vaan yhteistyötä harjoitetaan useiden paikallisten toimijoiden kanssa esimerkiksi kilpailu-­ ja valmennustoiminnassa. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten ratsastusseurojen ja muiden tahojen kanssa. Seura on perustettu 9.1.2000, ja vuoteen 2006 asti seura toimi nimellä Ratsastusseura Hirnakat ry. Seuran toiminnasta on koottu historiikki vuonna 2015 15-vuotisjuhlan kunniaksi, voit lukea sen täältä: KJR:n historiikki 2015.

Seuran toiminnassa pyritään jäsenten väliseen tasa-arvoon, jossa kilparatsastajat ja harrastelijat ovat kaikki yhtä arvokkaita jäseniä seuralle. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki jäsenet iästä, sukupuolesta, etnisestä taustasta tai fyysisistä tai henkisistä rajoitteista riippumatta. Seura haluaa toimia järjestönä kaiken ikäisille tuntiratsastajille, yksityishevosten omistajille sekä muille hevosista ja hevosten hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille.

Seuran järjestämissä kilpailuissa, koulutuksissa, valmennuksissa ja muissa tapahtumissa noudatetaan reilun pelin henkeä. Seura pyrkii toiminnassaan edistämään hyvää hevostaitoa ja positiivista yhdessä tekemistä, jolloin kynnys tulla toimintaan mukaan on matala.

Vanhoja jäsenlehtiä

Monipuolista toimintaa

KJR toimii aktiivisesti järjestämällä vuosittain mm. seuratason este- ja koulukilpailuja, suomenhevosten show-näyttelyn sekä match show’n.  Seura järjestää myös kilpailusääntökoulutuksia ja muita erilaisia koulutuksia sekä luentoja mm.  kevät- ja syyskokousten yhteydessä. Retkiä järjestetään jäsenten toiveiden mukaan.

Nuorisotoiminta tapahtuu erityisesti nuorisovaihtohankkeen parissa. Ensimmäinen Erasmus+ -vaihto toteutui kesällä 2019, jolloin hankkeessa mukana olleet nuoret matkustivat tutustumaan Bosnia-Hertsegovinaan, ja isännöivät vastavierailua Suomessa. Uusi nuorisovaihtohanke on käynnistynyt syksyllä 2019. Nuorisovaihtohankkeen myötä nuoret ovat itse ideoineet ja toteuttaneet erilaisia tapahtumia ja muuta toimintaa vaihtojen omarahoitusosuuden kartuttamiseksi.

Hevostaitokilpailuihin seuran jäsenet ovat osallistuneet jo useita vuosia niissä hienosti menestyen. Valtakunnallisen hevostaitokilpailun seuramme organisoi vuonna 2005 ja olimme mukana järjestämässä Kaakkois-Suomen alueellisia hevostaitomestaruuksia Kouvolassa 2016. Hevostaitoja voi opetella vaikka seuran jäsenille järjestetyissä heppakerhossa.

Kilpailijoiden määrä on lisääntynyt kilpailuorganisaation kehittämisen myötä. Seuramme jäsenet kilpailevat monipuolisesti eri lajeissa niin junioreina kuin senioreina. Seura kehittää myös valmennustoimintaa ja tukee jäsentensä valmentautumista valmennustuella. Ratsastuksen oheistoimintana on järjestetty erilaista oheisliikuntaa ja osallistuttu mm. SRL:n Liikuntakuukaudet- ja Kuntohaaste-kampanjaan.

Kaikilla seuran jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista toimintaa seura järjestää. Seura = me kaikki, ei vain johtokunta! Kaikki toiminta tapahtuu aktiivisten vapaaehtoisten voimin. Kilpailutoimintaan voit vaikuttaa tulemalla mukaan kisatoimikuntaan, mutta talkoisiin ovat aina kaikki tervetulleita ilman suurempaa sitoutumistakin. Jos haluaisit toivoa tai järjestää esimerkiksi luentoja tai koulutuksia, ota yhteyttä johtokuntaan.

Jäsenetuja

Seura tukee taloudellisesti hevostaitokilpailijoiden osallistumismaksuja, myöntää alue- ja sitä korkeammilla tasoilla kilpaileville ratsukoille ns. koppirahaa sekä tukea kansalliseen A-lupaan hyväksytysti tällä tasolla startanneille (johtokunta päättää tuen määrästä ja myöntämisen ehdoista vuosittain). Kevät- ja syyskokouksen yhteydessä pidettävä luento sekä kilpailusääntökoulutus on seuran jäsenille maksuton. Lisäksi jäsenet saavat alennusta koulutuksista sekä omien kilpailujen ja näyttelyiden osallistumismaksuista. Vuosittain jaetaan seuran parhaiten menestyneelle ratsukolle KJR-rankingin kiertopalkinto. Valmennustuki kattaa maneesimaksun tai muun tilavuokran seuran järjestämissä valmennuksissa.