PERUTTU Ratsastajan psyykkisen valmennuksen kesäkurssi 26.6.-10.7.2024

HUOM! Kesäkurssi jouduttiin valitettavasti perumaan vähäisen osallistujamäärän takia. Uusi yritys syksymmällä. :)

Järjestämme Toivolan Kotipihalla Elimäellä kolmen kokoontumiskerran kesäkurssin ratsastajan psyykkisestä valmentautumisesta. Kurssin ohjaajana toimii psykologi Marie Sund.

Urheilupsykologian tavoitteena on auttaa urheilijaa saamaan täysi hyöty harjoittelustaan. Urheilupsykologin avulla voi jäsentää omia tavoitteitaan liikunnan ja urheilun suhteen, mikäli esimerkiksi motivaatioon ja jaksamiseen liittyy haasteita. Urheilupsykologiasta hyötyvät myös valmentajat ja muut urheilijoiden kanssa toimivat ammattilaiset.

Kurssin ohjelma

Ke 26.6.2024 18.00-19.30
Tavoitteiden asettaminen ja motivaatiotekijät ratsastuksessa

Tavoitteidenasettelu on yksi tehokkaimmista menetelmistä parantaa suoritusta urheilussa.  Tällä tapaamisella opettelemme tavoitetyöskentelyn käyttöä harjoittelun ja kilpaurheilun tukena. Keskustelemme myös erilaisista motivaatiotekijöistä ja oman motivaation ylläpitämisestä.

Ke 3.7.2024 18.00-19.30
Ratsastajan itseluottamus ja itsepuhe

Ratsastuksessa itseluottamus on isossa roolissa: hyvä itseluottamus tukee myönteistä suhtautumista harjoitteluun sekä vahvistaa oppimista ja vastoinkäymisistä selviytymistä. Hyvän itseluottamuksen omaava ratsastaja nauttii harrastuksestaan enemmän. Tällä tapaamisella opettelemme tapoja tukea itseluottamusta, kuten itsepuheen tehokasta hyödyntämistä.


Ke 10.7.2024 18.00-19.30
Keskittyminen ja tunteiden säätely harjoitus- ja kilpailutilanteessa

Ratsastus vaatii vahvaa kykyä keskittyä, sekä harjoittelu- että kilpailutilanteissa. Ratsastajan kyky säädellä omia tunnereaktioitaan on myös erittäin tärkeässä roolissa, sillä vaikutamme omilla reaktioillamme suoraan hevosen mielentilaan. Tällä tapaamisella keskustelemme keinoista tukea keskittymistä ja säädellä omia tunnereaktioitamme toimiessamme hevosten kanssa.

Ohjaaja

Marie Sund on laillistettu psykologi ja erikoistunut lasten ja nuorten psykologian erikoispsykologiksi. Hän on psykoanalyytikko-psykoterapeutti ja psykoterapeuttikouluttaja. Parhaillaan Marie suorittaa urheilupsykologian sertifikaattia.

Marie on myös kokenut hevosenomistaja, ratsastaja sekä ratsastusseura-aktiivi.

Lue Marien kirjoittama blogiartikkeli tästä: Mitä urheilupsykologia on? (maripam.fi)

Kurssin hinta ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 23.6.2024 mennessä Marielle sähköpostitse marie.i.sund@utu.fi. Marie myös kertoo asiasta lisää ja vastaa kysymyksiin jos niitä herää.

Voit osallistua yksittäiselle kurssikerralle hintaan 35 €/krt (maksetaan ennen kurssikertaa).

Voit osallistua kaikille kolmelle kurssikerralle yhteishintaan 90 € (maksetaan etukäteen ennen ensimmäistä kurssikertaa, ei palauteta).

Kymijoen Ratsastajien jäsenille kurssin hinta on 85€ / 3 krt.

Maksu Kymijoen Ratsastajien tilille FI98 5016 0620 0330 28 tai MobilePay 5586LH, viestiksi ”psyk.kesäkurssi” ja pvm, jos osallistut vain yksittäiselle kurssikerralle.