Kokouskuulumisia syyskokouksesta 23.11.2023

Ennen kokousta nautimme joulupuuroaterian sekä keräsimme paikalle saapuneiden ideoita listaksi, joka liitetään toimintasuunnitelman liitteeksi. Ideat ovat aina tervetulleita!

Kokousasiat

Kokouksen työjärjestystä hyväksyttäessä kokouksen puheenjohtajana toiminut Viivi Honkimaa esitti lisättäväksi työjärjestykseen muissa asioissa käsiteltäväksi jo mainittujen jäsenkyselyn tulosten sekä Kisatiimin esittäytymisen lisäksi uuden kunniajäsenen esittämisen, seuramestaruussääntöjen sekä valmennus- ja kilpailutukien päivitykset ja Erasmus+-hankkeen kuulumiset.

Seuramestaruussääntöihin päivitystä

Seuramestaruuksien kategorioista sekä kilpailtavien luokkien tasoista käytiin keskustelua ja päätettiin, että kaudesta 2024 alkaen KJR:n seuramestaruuksista kilpaillaan koulu- ja esteratsastuksessa seuraavissa kategorioissa ja luokissa:

  • KJR Pikkumestaruus junioreille, jotka eivät ole kilpailleet aluetasolla: HeC/ristikko 30-40 cm
  • KJR Aikuismestaruus senioreille, jotka eivät ole kilpailleet aluetasolla: HeC/50 cm
  • KJR Suomenhevosmestaruus HeB/60 cm
  • KJR Juniorimestaruus HeB/70 cm
  • KJR Seniorimestaruus HeB/80 cm

Yksi ratsastaja voi osallistua useaan mestaruuteen. Mestaruudet ja rajaukset ovat ratsastajakohtaisia (eivät siis koske hevosta/ratsukkoa), poislukien suomenhevosmestaruus missä ratsun on oltava suomenhevonen.

Jotta ratsastaja voi osallistua pikku- tai aikuismestaruuteen, edellisestä aluetason startista kyseisessä lajissa on oltava kulunut vähintään 5 vuotta (kuluva kausi ja 4 edellistä, esimerkiksi vuonna 2024 siis vuodet 2024, 2023, 2022, 2021 ja 2020).

Toiveena ja tavoitteena näillä muutoksilla on osaltaan madaltaa kynnystä tulla mukaan kilpailutoimintaan, sekä tarjota mahdollisimman monelle jäsenelle kokemus että seuran jäsenyydestä on iloa.

Nuorisotoiminnalla ja suomenhevosilla on koko seuran historian ajan ollut erityinen asema seuran toiminnassa. Osaltaan seuramme kantaa omalla mestaruusluokalla kortta kekoon kansallishevosen elinvoimaisuuden tukemiseksi myös jatkossa.

Valmennus- ja kilpailutukien päivitys

Vuodesta 2024 alkaen valmennustuki ei kohdistu enää tilavuokraan, vaan itse valmennukseen. Valmentajalista ja kuittivaatimus säilyvät ennallaan. Valmennustukea voidaan maksaa 10 €/valmennus ja maksukatto on 100 €. Valmennustuen saamiseen ei liity kilpailuvaatimuksia.

Kilpailutukien eli kilpailuluvan palautuksen ja koppirahojen maksukatto on kaudesta 2024 alkaen sama kuin valmennustuella, eli 100 €/vuosi.

Jäsen voi valita joko kilpailu- tai valmennustuen.

Muutoksen tavoitteena on tuoda valmennustuki nykyistä useamman saataville sekä tasata jäsenkohtaisen tuen määrää – tukea on mahdollista saada max 100€/jäsen/vuosi. Riskinä on toki kulupuolen kasvu, mutta siihen varaudutaan panostamalla varainhankintaan sekä tarkkailemalla taloutta. Tarvittaessa seuraavan vuoden syyskokouksessa tehdään hienosäätöä.

Harjoituspäiväkirjan yhteenvedon toimittaminen hakemuksen liitteenä on ehtona tuen saamiselle. Harjoituspäiväkirjan pito on suositeltavaa aivan kaikille ratsastajille, ja jäsen voi toimittaa yhteenvedon myös seuraa tukeakseen vaikkei hakisi itse tukia. Saamme harjoituspäiväkirjoista koottua tilastoa jäsentemme harjoittelumääristä, mistä on apua toimintatukihakemusten teossa.

Hallitus 2024

Kokouksessa valittiin puheenjohtaja sekä kolme hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle.

Jasmin Mäkelä jatkaa hallituksessa, uusina jäseninä hallitukseen valittiin Anna Kivenjuuri ja Marie Sund. Muut hallituksen jäsenet ovat Essi Marttila, Iines Heikkinen, Johanna Mäkelä ja Emma Huomo.

Viivi Honkimaa jatkaa puheenjohtajana.

Palkitsemiset

Johtokunta esitti syyskokoukselle Satu Pulkkisen nimeämistä seuramme kunniajäseneksi. Satu on ollut seuran toiminnassa mukana aina perustamiskokouksesta alkaen pitkäjänteisenä sekä -aikaisena aktiivina. Kilpailutoimintamme on erityisesti viime vuosina käytännössä nojannut Satuun, jolla on hallussa kaikki kilpailunjärjestämiseen liittyvä paperi- ja digityö kutsun luomisesta tulosten syöttöön asti. Kokous hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Satu ei valitettavasti päässyt paikalle kokoukseen, mutta hänelle vietiin kokouksen jälkeen tieto valinnasta ja kunniajäsenen muistopalkinto ojennetaan näillä näkymin Kaakon Gaalassa Kotkassa 10.2.2024.

Kokouksen yhteydessä on perinteisesti tapana huomioida kilpailijoita menneen kauden onnistumisista, edustuksista ja hyvistä suorituksista sekä hevostaitomerkkisuorituksista (joita ei tosin tänä vuonna ollut – ehkä ensi vuonna!).

Mukaan kokoukseen ja palkitsemisiin kutsuttiin seuran omissa mestaruuskilpailuissa ja aluemestaruuksissa menestyneitä, seuraamme aluejoukkuemestaruuskilpailussa edustaneita sekä muutenkin menneellä kaudella hienosti eri ratsastuksen lajeissa menestyneitä seuran edustajia.

Palkitut aakkösjärjestyksessä:

Hallasaari Aino

Huomo Emma-Kaisa

Lonka Tuuli

Matikainen Jonna

Mikkola Pihla

Ranta Iina

Sippu Kirsi

Sorsa Janina

Suhonen Jenni

Suhonen Maria

Taimisto Maiju

Tiukkanen Stella

Tuomala Jenna

Vaija Leeni