Sulkutilan suositukset

KJR:n johtokunta kannustaa sulkutilan aikana vähentämään välttämättömiä kontakteja myös hevosharrastuksen parissa. Koronatartuntojen lisäksi uhkana on myös Euroopassa leviävän EHV-1-epidemian rantautuminen Suomeen. Suosittelemme oman tallin ulkopuolisten valmennusten keskeyttämistä, eikä valmennustukia makseta 28.3. asti. Muista kuin välttämättömistä syistä tapahtuvaa hevosten liikuttamista tallilta toiselle on syytä välttää.

Päivitys 19.3.:

SRL on jatkanut kilpailu- ja liittovalmennuskieltoa ja suositusta välttää muista kuin välttämättömistä syistä tapahtuvaa hevosten liikuttamista tallilta toiselle 11.4. asti hevosten herpesviruksen varotoimena. Myös KJR:n suositus välttää oman tallin ulkopuolisia valmennuksia jatkuu 11.4. asti, eikä valmennustukia makseta tältä ajalta. KJR:n valmennustukihan kohdentuu nimenomaan oman tallin ulkopuoliseen valmentautumiseen esim. maneesimaksujen muodossa.

Jos harrastat ratsastusta usealla tallilla, muistathan aina ehkäistä tautien leviämistä käyttämällä eri talleilla eri varusteita, tai pesemällä ja desinfioimalla ne eri tallien välillä.

https://www.ratsastus.fi/uutiset/ratsastajainliitto-suosittelee-ulkomailta-tuleville-hevosille-vahintaan-14-vuorokauden-karanteenia/

https://www.ratsastus.fi/uutiset/srl-n-maajoukkue-ja-liittovalmennus-keskeytetty-8.3-21.3-valisen-ajan/