SRL tiedote: Palkintorahat

SRL tiedottaa: Palkintorahat ovat veronalaista tuloa

Ratsastuskilpailusta saadut palkinnot ovat saajalle veronalaista tuloa. Rahapalkinnon maksajan on ilmoitettava rahapalkinnon saajan nimi ja hetu / tai Y-tunnus sekä palkintosumma vuosi-ilmoituksella veroviranomaisille. Ratsastajainliitto toimittaa edellä mainitun vuosi-ilmoituksen jatkossa automaattisesti Kipan kautta verottajalle. Tästä johtuen kilpailuihin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa mahdollisen palkinnonsaajan hetu tai Y-tunnus.

Palkinnonsaaja voi veroilmoituksessaan ilmoittaa kilpailutoimintaan liittyvät kulunsa, jotka otetaan huomioon verotuksessa. Palkinnonsaaja (urheilija) voi myös pyytää rahojen siirtämistä Suomen Urheilijoiden Tukisäätiön valmennusrahastoon, josta rahat voi nostaa kuitteja vastaan verotta, katso linkki alla.

Suosittelemme säilyttämään tositteet saaduista palkintorahoista (esim. tiliote tai tuloste verkkopankista) sekä maksetuista kilpailemiseen ja valmentautumiseen liittyvistä maksuista. Ratsastusurheilussa kustannukset ylittävät useimmiten kilpailuista saadut tulot ja näin ollen ratsastajat eivät yleensä joudu maksamaan veroa palkintorahoistaan.

Lisätietoa:
Tukisäätiö: http://www.sport.fi/urheiluseura/palvelut/valmennusrahasto
Verohallinto: http://vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Ansiotulot/Urheilijan_palkkiot%2825375%29