Heppakerho

Hevoskerho Anjalan Hevoskeskuksella

keskiviikkoisin 11.1. alkaen
klo 18-19

Kymijoen Ratsastajien ja Anjalan Hevoskeskuksen järjestämä hevostaitokerho jatkuu keskiviikkoisin klo 18-19, kevätkauden ensimmäinen kerhokerta on 11.1. ja viimeinen 24.5. Talvilomaviikolla (keskiviikko 1.3.) ei ole kerhoa. Anjalan Hevoskeskuksen lopettaessa toimintansa huhtikuun lopussa kokoontuu heppakerho viimeisen kerran 26.4.

Kerhomaksu on 5 euroa/kerta ja maksetaan ohjaajalle käteisellä (tasaraha) jokaisella kerhokerralla. Kymijoen Ratsastajien jäsenille kerho on ilmainen. Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä seuran jäsensihteeriin: Jenni Suhonen, p. 050-3272585, e-mail: jenni.suhonen (a) kymijoenratsastajat.net. Seuran jäsenyys sisältää vakuutuksen.

Kerho-ohjaajana toimii Krista Heikkilä. Yhteyden Kristaan saat puh. 050-5459099, sähköpostilla webmaster (a) kymijoenratsastajat.net.

Kerhopaikka: Anjalan Hevoskeskus, Ankkapurhantie 23, 46910 Anjala. Käynti kerhotilaan joko sisäkautta tallista tai Ankkapurhantien puolelta, aloitetaan aina teorialla luokkahuoneesta.

Kevätkauden ohjelma:

11.1. kerhon suunnittelu

18.1. suojat ja pintelit

25.1. suojat ja pintelit jatkuu

1.2. hevosen askellajit ja ruumiinosat

8.2. kuolaimet ja apuohjat

15.2. loimet ja loimittaminen

22.2. ratsastuksen teoriaa

1.3. ei kerhoa, talviloma!

8.3. raviurheilu ja poniravit

15.3. hevosen ruokinta

22.3. ratsastuksen lajit: kouluratsastus

29.3. tallin työt

5.4. ratsastuksen lajit: esteratsastus

12.4. hevosrodut

19.4. hevosen kuljettaminen

Kerho-ohjelma on alustava ja muutokset siihen mahdollisia. Tarvittaessa voidaan jotakin ”oppiainetta” jatkaa useammalle kerralle. Muutoksia kerhon ohjelmaan saattaa aiheutua myös KJR:n järjestämistä kilpailuista ja muista tapahtumista. Näistä tiedotetaan hyvissä ajoin. Myös merkkisuorituksia voidaan järjestää.

Teoriamateriaali jaetaan kerhossa, mutta mukana on hyvä olla myös omat muistiinpanovälineet (esim. vihko, kirjoitusvälineet). Kerhon teoriamateriaali pohjautuu Suomen Ratsastajainliiton Hevostaito-oppaaseen. Jos Hevostaito-oppaan haluaa tilata omaksi, niitä myydään SRL:n Sporttikaupassa http://www.sporttikauppa.fi/kauppapaikat/ratsastajainliitto/oppaat. Oppaan hinta on 25 euroa + postikulut. Hevostaito-opas on teoriapohja hevoskerhoihin, kaikkiin hevostaitomerkkisuorituksiin ja hevostaitokilpailuihin.

Säänmukainen, riittävän lämmin pukeutuminen on tallioloissa tärkeää, kerhossa myös ulkoillaan. Jos kerholainen käy useammalla tallilla, suositellaan eri talleilla käytettäväksi eri vaatteita/kenkiä tai niiden pesua, jotta riski esim. eläintautien leviämisestä tallien välillä voidaan minimoida.

Hevoskerholaisen henkilötietolomake (voit jo valmiiksi tulostaa, täyttää ja tuoda mukaan kerhoon, lomakkeita saatavilla myös kerhossa.