Seura

Kymijoen Ratsastajat ry (KJR) perustettiin Elimäellä vuonna 2000 nimellä Ratsastusseura Hirnakat (RAHI) vuoteen 2005 asti kokoamaan yhteen seudun ratsastajia ja lisäämään yhteistoimintaa ratsastustalliyrittäjien ja harrastajien kesken.

Mukana useita talleja

Seuran toiminnassa on mukana useita ratsastustoimintaa harjoittavia talleja sekä pieniä yksityistalleja. Seuralla on noin 200 jäsentä ympäri Kymenlaaksoa.

Monipuolista toimintaa
KJR toimii aktiivisesti järjestämällä vuosittain mm. kahdet seurakoulukilpailut ja kahdet seuraestekilpailut, suomenhevosten show-näyttelyn sekä match show’n. Seuran yhteistyötallit järjestävät myös harjoituskilpailuja. Kerran tai kahdesti vuodessa järjestetään ratsastusaiheinen koulutustapahtuma, sekä luentoja kevät- ja syyskokousten yhteydessä. Retkiä järjestetään jäsenten toiveiden mukaan. Hevostaitokilpailuihin seuran jäsenet ovat osallistuneet jo useita vuosia niissä hienosti menestyen. Valtakunnallisen hevostaitokilpailun seuramme organisoi vuonna 2005. Hevostaitoja voi opetella vaikka seuran jäsenille järjestetyissä heppakerhossa. Kilpailijoiden määrä on lisääntynyt kilpailuorganisaation kehittämisen myötä. Seuramme jäsenet kilpailevat monipuolisesti eri lajeissa niin junioreina, senioreina kuin suomenhevosratsukoina. Seura kehittää myös valmennustoimintaa. Ratsastuksen oheistoimintana on järjestetty mm. zumbatunteja.

Jäsenetuja

Seura tukee taloudellisesti hevostaitokilpailijoiden osallistumismaksuja, myöntää alue- ja kansallisen tason ratsukoille ns. koppirahaa sekä tukea kansallisen kisalupaan hyväksytysti tällä tasolla startanneille (johtokunta päättää tuen määrästä vuosittain). Kevät- ja syyskokouksen yhteydessä pidettävä luento on seuran jäsenille maksuton. Lisäksi jäsenet saavat alennusta koulutuksista sekä omien kilpailujen ja näyttelyiden osallistumismaksuista. Vuosittain jaetaan seuran parhaiten menestyneelle ratsukolle KJR-rankingin kiertopalkinto.